Seksueel misbruik

Welkom op deze overzichtspagina rondom het thema seksueel misbruik

Op deze pagina kan je doorlinken naar verschillende onderwerpen rondom seksueel misbruik.

Informatie over seksueel misbruik

Wat is seksueel misbruik en welke handelingen vallen hieronder? Lees meer feitelijke informatie over seksueel misbruik.

Hulp bij seksueel misbruik

Wat kan je doen bij (vermoedens van) seksueel misbruik? Lees meer informatie over hulp bij seksueel misbruik.

Herkennen van seksueel misbruik

Hoe herken je seksueel misbruik? Wat zijn signalen en welke soorten signalen van misbruik zijn er? Lees informatie over het herkennen van seksueel misbruik.

Zwijgen of praten over seksueel misbruik?

Praten over seksueel misbruik is erg moeilijk. Slachtoffers kunnen jarenlang zwijgen, maar toch is het heel belangrijk om te gaan praten. Lees meer over praten of zwijgen over seksueel misbruik.

Zwanger en seksueel misbruik

Een zwangerschap is voor alle vrouwen een bijzondere periode. Naast dat het een fijne periode kan zijn, gaat het soms ook gepaard met twijfels of angst. Juist voor vrouwen die te maken hebben gehad met seksueel misbruik, kan een zwangerschap een lastige periode zijn. Lees meer over zwanger en seksueel misbruik.

Gevolgen van seksueel misbruik

Welke gevolgen heeft seksueel misbruik? Er zijn lichamelijke gevolgen, psychische gevolgen, sociale gevolgen en gevolgen op seksueel gebied. Lees verder over gevolgen van seksueel misbruik.

Verwerken van seksueel misbruik

Om seksueel misbruik te werken is meestal goede, professionele hulp nodig. Vraag de huisarts om een verwijzing en zoek een goede hulpverlener die bij jou past. Lees verder over seksueel misbruik verwerken.

Geloof en seksueel misbruik, hoe zit dat?

Het geloof in God kan veel steun geven, maar kan ook erg moeilijk zijn. Denk aan het thema ‘Vergeven’ en aan het thema ‘God als Vader’. Lees meer over geloof en seksueel misbruik.

Seksueel misbruik: wie zijn daders?

Kinderen worden vaak gewaarschuwd om niet met onbekende mensen mee te gaan. Echter: de kans dat een kind seksueel wordt misbruikt door een onbekend, is vele malen kleiner dan de kans dat een kind wordt misbruikt door een familielid of iemand uit de vriendenkring. Lees meer over daders van seksueel misbruik.