Verwerken van seksueel misbruik

Ik ben vroeger misbruikt

Wat moeilijk dat jou vroeger seksueel misbruik is overkomen! Dapper dat je hiermee aan de slag gaat! Ga naar een psycholoog of psychotherapaut. Zij kunnen je helpen bij de verwerking van het misbruik. Vraag bij je huisarts om een verwijzing.
Zoek een hulpverlener die bij jou past. Dat hoeft niet je eerste hulpverlener te zijn. Geef dat gerust aan, en zoek verder naar hulp die wel bij jou past.

Wil je graag christelijke hulp krijgen? Op de website ikzoekchristelijkehulp.nl vind je een overzicht van christelijke hulpverleners.

Wil je starten met een hulpverlenerstraject gerelateerd aan seksueel misbruik, maar wordt dit niet vergoed door de zorgverzekeraar? Heb je een reformatorisch-christelijke achtergrond en ben je zelf niet in de mogelijkheid om een hulpverlenerstraject te financieren? Mogelijk kom je dan in aanmerking voor een bijdrage vanuit het Fonds Reformatorisch Meldpunt. Meer lezen over het Fonds Reformatorisch Meldpunt.

Ben je in therapie, maar heb je af en toe een extra luisterend oor nodig? Het Reformatorisch Meldpunt is er ook voor jou. Wij zitten klaar om naar je te luisteren!

Traumabehandeling na seksueel misbruik

Een veel voorkomend gevolg van seksueel misbruik is PTSS (Post Traumatische Stress Stoornis). De juiste behandeling hiervan kan heel veel doen voor de kwaliteit van leven. Tegenwoordig zijn er behandelcentra waar met een opname van twee weken gewerkt wordt om de PTSS klachten sterk te verminderen. Hiermee worden goede resultaten behaald. Een voorbeeld van een behandelcentrum is Psytrec.

Anoniem contact Reformatorisch Meldpunt

Neem anoniem contact op

Via WhatsApp
0850 77 33 12

Meer anonieme contactmogelijkheden

Ervaringsverhalen

Praten helpt om het misbruik te verwerken. Deze ervaringsverhalen van slachtoffers kunnen jou helpen om te praten, aanmoedigen om het misbruik te stoppen en hoop geven.

Lees ervaringsverhalen

Bestel het boek ‘Wat wij kunnen doen’


Dit boek is speciaal geschreven voor omstanders van seksueel misbruik: familie, docenten en ambtsdragers.

Meer informatie en bestelformulier