Ervaringsverhalen van slachtoffers

Seksueel misbruik is erg ingrijpend. Degenen die dit zelf meemaakten, kunnen hier het beste over vertellen. Daarom vertellen hier slachtoffers hun verhaal. Misschien wel voor jou, als lotgenoot. Om je te laten weten dat je niet de enige bent. Om tegen je te zeggen dat het goed is om te praten over het seksueel misbruik dat jou overkomt, of overkwam in het verleden.

"Het begon met spelletjes tussen mij en oudere broers" - Anonieme vrouw, 31 jaar

“Het begon allemaal toen ik begin 20 was: de bewustwording dat mijn leven niet zo normaal verlopen was als dat ik altijd had gedacht.
Ik kom uit een warm nest met veel broers en zussen. Een liefdevol gezin waarin veel betrokkenheid op elkaar was. Een christelijk gezin dat dicht bij de Bijbel werd opgevoed. Waarden en normen waren streng, maar waren begrijpelijk doordat ze uitgelegd werden. Er was sprake van een grote loyaliteit van al mijn broers en zussen naar mijn ouders.” Lees dit ervaringsverhaal.

"Ik overwon de gevolgen van seksueel misbruik" - Britt, 29 jaar

“Ik ben opgegroeid in een normaal gezin: een vader, moeder en broers. Ik heb geen heftige dingen meegemaakt thuis en kijk met een fijn gevoel terug op de eerste 13 jaren van mijn leven. Helaas is vanaf mijn 14e alles overhoop gegooid doordat een man van 31 jaar besloten had mij op een slinkse wijze in zijn val te lokken.” Lees dit ervaringsverhaal.

"Onlangs ben ik gaan praten over het seksueel misbruik" - Mark, 29 jaar

“Mijn naam is Mark, ik ben 29 jaar, getrouwd met een lieve vrouw en samen hebben wij inmiddels twee kinderen. Er is de laatste maanden ontzettend veel veranderd in mijn leven. Iets wat ik al mijn hele leven met me meedroeg, is ineens geen geheim meer.
Dat is behoorlijk eng en vooral ook erg verwarrend. Ik heb heel lang niet in de gaten gehad dat ik door mijn vader misbruikt werd.” Lees dit ervaringsverhaal.

"In een half uur werd ik voor het leven getekend" - Cor

Mijn naam is Cor en kom uit een gezin van 9 kinderen. Ik ben het 6de kind.
Ik was 4 jaar oud en moest een half uurtje wachten nadat de kleuterschool waarop ik zat uit was gegaan. Ik liep altijd met mijn oudste zus mee naar huis. Zij was 11 jaar oud. In dat half uurtje is het seksueel misbruik gebeurd. Ik werd meegenomen door een tankwagenchauffeur die olie had geleverd aan school.” Lees dit ervaringsverhaal.

Trouwen na misbruik

Een gewone vrouw met trouwplannen vertelt haar verhaal. Zij is in haar jeugd seksueel misbruikt en vertelt welke gevolgen dit had en heeft op haar relatie, zeker rondom haar trouwdag. Lees dit ervaringsverhaal.

Anoniem contact Reformatorisch Meldpunt

Neem anoniem contact op

Via WhatsApp
0850 77 33 12

Meer anonieme contactmogelijkheden

Ervaringsverhalen

Praten helpt om het misbruik te verwerken. Deze ervaringsverhalen van slachtoffers kunnen jou helpen om te praten, aanmoedigen om het misbruik te stoppen en hoop geven.

Lees ervaringsverhalen

Bestel het boek ‘Wat wij kunnen doen’Dit boek is speciaal geschreven voor omstanders van seksueel misbruik: familie, docenten en ambtsdragers.

Meer informatie en bestelformulier