Op 1 maart 2021 bestaat het Reformatorisch Meldpunt als anoniem platform voor slachtoffers en omstanders van seksueel misbruik 5 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum geeft het Meldpunt een tijdschrift uit, dat gratis aangevraagd kan worden om per post te ontvangen.

Op 1 maart 2021 is het vijf jaar geleden dat het Reformatorisch Meldpunt als anoniem contactpunt voor slachtoffers en omstanders van seksueel misbruik van start ging. Sinds de oprichting voerden de vrijwilligers van de stichting ruim 1700 gesprekken.

Het Reformatorisch Meldpunt is ontstaan om slachtoffers van seksueel misbruik zo laagdrempelig mogelijk een platform te bieden waar zij anoniem kunnen praten over hun situatie. Er kan anoniem contact opgenomen worden via telefoon en WhatsApp (0850 77 33 12), chat of e-mail. Ruim 1700 keer werd het Meldpunt gevonden de afgelopen jaren. Berna van der Zouwen, voorzitter van de stichting: “We zijn dankbaar dat we deze jaren aan zoveel mensen hulp konden bieden. Voor hen doen we ons werk.”

Jubileumtijdschrift

Ter gelegenheid van het jubileum geeft het Reformatorisch Meldpunt het tijdschrift ‘Praten helpt!’ uit. Dit tijdschrift omvat ervaringsverhalen, achtergrondartikelen over het thema seksueel misbruik, een artikel over het ontstaan van het Meldpunt, tips voor omstanders, en meer. Het kan gratis aangevraagd worden. Het tijdschrift wordt per post thuisgestuurd.

Gratis jubileumtijdschrift aanvragen