Er is een zorgwekkende ontwikkeling gaande als gevolg van de corona crisis. Doordat iedereen nu thuis is en kinderen en jongeren niet naar school kunnen, neemt het huiselijk geweld toe.

Verschillende hulpverleningsorganisaties zien een toename in het aantal hulpvragen dat hen bereikt over huiselijk geweld (lees meer). Omdat mensen veel meer bij elkaar thuis zitten, lopen de spanningen sneller op. Hierdoor kunnen onveilige situaties ontstaan. Omdat er meer controle op elkaar is nu iedereen thuis is, is het ook lastiger om hulp te zoeken voor de situatie. Het Reformatorisch Meldpunt deelt de zorgen van de hulpverleningsorganisaties over de toename van het huiselijk geweld.

Voor jongeren die thuis te maken hebben met seksueel misbruik, is dit een extra moeilijke tijd. Afleiding van school en vrienden ontbreekt grotendeels. Het Reformatorisch Meldpunt riep jongeren die in een onveilige situatie leven via PuntUit op om hulp te zoeken. „Laat van je horen. Je staat er niet alleen voor. Neem anoniem contact met ons op.”

Op onze pagina ‘anoniem contact’ is te vinden welke mogelijkheden er zijn om contact met ons te zoeken.