Dit najaar was er bij de zender RTL4 een serie te zien over zes vrouwen die te maken hebben gehad met seksueel misbruik. Op een indrukwekkende manier was te volgen hoe deze vrouwen een traumabehandeling kregen om de klachten die zij hadden overgehouden aan het seksueel misbruik te verminderen.

Ongeveer 50 procent van de slachtoffers van seksueel misbruik krijgt te maken met veel klachten als gevolg van het seksueel misbruik. Een veelvoorkomend gevolg is PTSS (Posttraumatische Stressstoornis). Bij deze stoornis blijft het lichaam in een verhoogde staat van alertheid. Slapeloosheid, herbelevingen, gevoelens van angst, spanning en onrust horen hierbij. Dit heeft veel impact op het leven.

Behandeling en verwerking van het trauma kan een groot verschil maken. In het programma “Geraldine en de vrouwen” is te zien wat deze traumabehandeling inhoudt en welke positieve effecten dit heeft.

In aanloop van deze serie werd een themamiddag gehouden waarin op een leerzame manier verschillende thema’s rondom seksueel misbruik behandeld werden.