*UPDATE 14 oktober 2022* De inschrijving voor de lotgenotendag is gesloten.
Na de succesvolle dag vorig jaar organiseert het Reformatorisch Meldpunt op D.V. zaterdag 22 oktober opnieuw een lotgenotendag. Slachtoffers van seksueel misbruik uit de reformatorische gezindte zijn welkom op deze dag om met elkaar in gesprek te gaan en op een ontspannen manier de verdieping op te zoeken.

De lotgenotendag is van 10.00 tot 15.00 uur. Tijdens het ochtendprogramma is er een lezing door Corlien Doodkorte over het thema: “Hoe leer je praten?”. Corlien is psychotherapeut.
’s Middags gaan we actief aan de slag tijdens een workshop schilderen onder begeleiding van Pieter van den Berg, of tijdens een wandeling door de natuur. Ondertussen is er gelegenheid voor gesprek met lotgenoten en vrijwilligers.

Deelname aan deze dag (inclusief eten en drinken) is gratis en zowel voor mannen als vrouwen open. Iedereen die zich aanmeldt mag één naaste meenemen. Nadat je je hebt aangemeld, maken we de locatie van de lotgenotendag aan je bekend.

Spreekt het jou aan om in gesprek te gaan met andere slachtoffers van seksueel misbruik en wil je graag op een ontspannen manier de verdieping opzoeken? Schroom niet, maar meld je aan via info@ikmeldhet.nl. We kijken uit naar je aanmelding en zien je graag op 22 oktober!

Hoe was de lotgenotendag 2021?
Op 11 september 2021 werd de tweede lotgenotendag van het Reformatorisch Meldpunt georganiseerd. ’s Ochtends nam spreker Aart van Soest ons mee in het thema ‘verbondenheid’. Er werd nagedacht over het belang van verbondenheid met familie en de mensen om ons heen. Daarbij konden vragen gesteld worden en was er ruimte voor interactie.

’s Middags ging een deel van de groep wandelen en een ander deel volgde een workshop handletteren. Tijdens de hele dag ontstonden er veel gesprekken en werden er contacten gelegd tussen lotgenoten. Iedereen ervaarde de lotgenotendag als een dag vol herkenning en erkenning, die voor herhaling vatbaar was.