Hoe is het om zwanger te zijn wanneer je een verleden hebt met seksueel misbruik? U kunt het lezen in het ervaringsverhaal van een vrouw die hier openhartig over vertelt. 

“Zwanger zijn, het leek mij heel bijzonder. Het idee dat er een kindje in mij zou groeien, gemaakt door God, de Schepper van het leven. Dat geeft verwondering! Tegelijkertijd kwamen er veel vragen in mij op: hoe zou ik me dan voelen? Is er niets beschadigd waardoor ik niet zwanger kan worden? Zou ik kunnen genieten van zwanger zijn? Hoe zou er gereageerd worden door anderen? Wat vinden andere mensen ervan? Zou ik een goede moeder kunnen zijn? Wat als ik terug moet denken aan de momenten dat ik misbruikt werd? Durf ik tegenover een verloskundige aan te geven wat ik nodig heb als ik met mijn verleden zit? Allerlei vragen die door mijn hoofd gingen na ons trouwen. Kinderen krijgen leek mij ontzettend mooi, ik ben dol op kinderen en geniet ervan. Ik verlangde ernaar om kinderen te krijgen, maar was ook bang en onzeker.”

Lees de rest van het ervaringsverhaal over zwanger zijn na een verleden van seksueel misbruik.

Doorpraten over dit onderwerp? Neem anoniem contact op.